tisdag, juli 25, 2006

Semester hemma

Varmt och slött, nu har vi varit hemma i några dagar och gör egentligen ingenting. Eller, inte helt rätt, igår satt vi hos mäklaren från klockan tio till klockan tre för att få färdigt leveransordern. FY vilken tid det tog. Han satt och slog i kataloger för att kolla alla priser på tillval och vi väntade, drack kaffe. Jag surade/surar för att jag inte kan få det som jag vill med elkontakterna i köket. Det kommer att bli stora jättefula kolosser till kontakter. Jag ville då ta bort en kontakt men det ville inte han, sa att vi kommer att behöva den MEN vem är det som ska bo i huset? Gaaaaaaaaaaaaah... Jag fick ge mig eftersom det brinner i knutarna för att vi om möjligt inte ska bli bostadslösa i slutet av januari. Kanske, kanske kan man ändra i efterhand? Jag vet att jag snöar in på detaljer men jag kan verkligen irritera mig till döds på sånt. Vid tretiden åkte vi för då skulle han sätta sig och skriva tillverkningsordern. Det tog honom sex timmar till och då glömde han tyvärr att få med sig köksbeställningen. Så klockan halv tio igårkväll gick vi igenom det sista och nu ska beställningen iväg idag eller imorgon. Säkert har vi glömt en massa saker...

Vi åkte till tomten och träffade våra blivande grannar, de verkade jättetrevliga. De har köpt den typ av hus som man får iordningsställa helt själva och har redan fått hela undervåningen färdigt, trots att de har en liten flicka på 14 månader. Imponerande. Längs gångvägen upptäckte Ebba och Julius att det växte hallon och smultron. Det gick några hästar och betade i hagarna mittemot vägen. Landet... härligt.

En annan sak som strulat är att vi fått fel köksritning. Det stämmer inte på ritningen, och offerten på köket är otydlig. Så tills vidare har vi beställt ett standardkök och så får vi se efter semestern, för det går naturligtvis inte att få tag i någon nu i juli. Det ska vara struligt att bygga hus har jag förstått, det är verkligen det också. Semestertider underlättar inte. Inte tidspress heller. Fast nu ska jag sluta gnälla.
Free Web Site Counter

Online Universities

lördag, juli 22, 2006

Isprinsessa på ett ben... måste han ha hjälm?

Den lille banditen håller på att upptäcka världen för fullt och sig själv och sin kropp. Han har fått en liten tand, de är så söta de första små risgrynen. Än har han inte börjat bitas, gnager lite emellanåt ibland. Kryper gör han helt obehindrat och mer sansat, det vill säga han använder inte händerna som vispar och skuttar inte heller med bakbenen, utan halvkrypet, kasar sig fram i värdig stil. Men vem har sagt att man ska nöja sig med att krypa? Stå måste väl ändå vara roligare? Helst själv utan stöd. Att detta är ett farligt projekt kan man lätt inse, speciellt på vårt klinkergolv i hallen och köket. Han drar sig upp mot allt, sedan 1-2 veckor tillbaka och väl uppe släpper han. Imorse tog han sig upp via Ebba och legolådan och väl uppe på sin darriga Bambiben, släpper han henne med ena handen samtidigt som han försöker hålla balansen på ett ben. HALLÅ! Ett ben, en hand + knappt 7 månaders bebis?!

Hemma för mellanlandning


Vi kom hem igår, så skönt det är... Drivor av tvätt ligger i hallen tillsammans med barnens alla strandfynd och diverse solskyddskrämer, skor, cykelhjälmar och allmänt skräp. Status hemma är: gräsmattan är sönderbränd, några buskar har dött, liksom timjan och oreganon i landet. Blommorna har vår granne hållit vid liv och en liten igelkotte har flyttat in! Häcken har vuxit mycket ojämnt trots intensiv näringstillförsel under våren. Det mesta i trädgården verkar angripet av små kryp, bladen är halvätena och halvbruna. Så skönt att vi sålt huset redan!

Vi körde hela vägen hem från Stockevik, 53 mil ca så barnen tog en liten cykeltur på kvällen. Julius var lite ringrostig men kom efter några rundor på hur man skulle göra. Så de kom i säng sent (som vanligt) och Julius somnade inte förrän klockan tio kanske och imorse var han uppe och kvittrade klockan sex. När Otto tvingade upp mig klockan sju, hade Julius redan byggt med Lego en timme.

Dagarna i Stockevik har varit bra. Mycket bad förstås nere vid bryggan. Det känns som om vattnet är mycket saltare där än nere vid Bjärehalvön. Kan det vara så? Stefan och Mackan har fiskat makrill och näbbgädda (!), barnen har också varit med, fast jag är osäker på om de fick någon fisk. Bilden som är bifogad är från Stockevik förstås.

Härnäst planerar vi att:
  • träffa mäklaren och få klart de sista tillvalen och äntligen få husbeställningen gjord, det brinner i knutarna om vi inte ska bli bostadslösa.
  • åka till Jämtland i på tisdag, onsdag? Vi ska dela upp körsträckan och turista på uppvägen och bo på vandrarhem är det tänkt.
  • alla i familjen måste friseras, vi är på tok för långhåriga allihop.

fredag, juli 14, 2006

Campingsemester...


















Det är ju i princip omöjligt att få tid att skriva den här bloggen, men vi har varit och campat i några 6yhuj7 (Otto hjälper till..) dagar, vi har beskådat Hallands väderö, Hovs hallar och vandrat på Kullen. Badat i havet och haft det väldigt bra, fikat på Sytrarna Lundgrens och helt enkelt upptäckt den här delen av Skåne/Halland. Vi har konstaterat att vi måste tillbaka när barnen är äldre... Bilderna ovan är från Hallands väderö och från Kullaberg. Nu är Otto trött, vill sova, ska försöka skriva mer sen...