måndag, mars 29, 2010

Snälla, snälla sol, smält bort snön på vår tomt inte bara på vägarna! På framsidan är vallarna av snö vid huset fortfarande halvmeterhöga. På altanen kryper snögränsen utåt men är bortåt 30-40 cm tjock kompakt is-snö. Det som syns av tomten är en liten bit av landet samt en vattenfylld grusgång. På tordag är det första april.

fredag, mars 26, 2010

Det bästa med att natta

Är att själva slumra en halvtimme tillsammans med Ville. Det är underbart efter 3 dagars intensivjobbande. Och vad hände? Jag ska jobba på måndag igen!

onsdag, mars 24, 2010

Uttryck att reta sig på?

Det här är verkligen dagens ickefråga men är det ett lånat uttryck från engelskan som jag av någon anledning avskyr så är det sweet. Tex läser man att kvällen avslutades med bubbelpool och bastu - sweet. Bläää säger jag. Gillar inte!

För övrigt verkar jag vara inne i en konfliktperiod. Har haft 3 konflikter utanför familjen på mindre än en vecka. Är det meningen att jag ska lära mig att hantera konflikter månne? Inte bara bli sur, blunda och gå vidare. utan ta upp problemet med personen ifråga? Jag gjorde i alla fall det på jobbet idag när jag blev sur, surare än surast. Jag är fortfarande sur över saken ifråga och fick inte personen att ändra sig heller men jag framförde min åsikt och därmed också min kritik. Jag borde förmodligen ha hävdat min ståndpunkt än mer men jag väljer att vara stolt över att jag framförde åsikten, inte bara en gång utan två. Det är annars oftast mitt problem. Jag behöver klura och fundera på vad jag känner och tänker. Har svårt att komma med slagfärdiga argument direkt. Så jag behöver ta en time-out och komma tillbaka. Ofta känner jag då att tillfället har passerat men idag tog jag mod till mig och tog upp frågan igen.

Jag är konflikträdd men jag vet åtminstone om det. Och så tänkte jag på vännen U och på att jag skulle skämmas ofantligt inför henne när jag återberättade händelsen om jag inte dragit den ett varv till.

tisdag, mars 23, 2010

Egenhändigt fixad middagsvila

Nya skor!


Det är kul att knyta snören och prova skor!

torsdag, mars 18, 2010

Handyman


Min man han kan! Imorgon är det disco, jag jobbar och kan inte hjälpa Ebba. Vem rycker in och provlockar håret ikväll och lär sig hantera locktången? Dessvärre känner jag mig inte lockad att vara så jämställd att jag byter däck på bilen. Fast jag borde nog egentligen. Det är så mycket som man borde.

söndag, mars 14, 2010

Summerar Jämtlandsveckan


Ebba: Åkt skidor alla dagar. Ville åka alla backar, upptäcka. Ägnat kvällarna åt spel och dobbel...

Julius: Var segstartad alla dagar, fick lirka iväg honom vissa dagar. Men kul hade han för det mesta. Åkte mest störtlopp, gillade absolut inte transportsträckorna mellan liftsystemen. Yatzy och Uno var favoriter på kvällarna. Och Kalle Anka förstås.

Otto: Åkte en dag men tyckte att pistmaskinen och hjullastaren var mer spännande än åkningen. Det tyckte inte Stefan... När vädret blev bättre gjorde vi ett mini-älg-safari på hemmaplan och hittade älgspår, älgarnas sovplats, älgbajs och vart älgarna ätit. Mycket spännande. Vi upptäckte också utedasset på gården som var ända från dinosauriernas tid, eller om det möjligen var samtida med när Ruth var liten och Vasaskeppet. Sista kvällen gick vi på nattlig älgspaning med ficklampor i skogen utan resultat, mer än att vi båda tyckte det var lite kusligt.

Ville: Ville surkart. Förkyld och sur och hostig, febrig en dag. Sov dåligt på nätterna. Tyckte det var spännande att åka tåg.

Jag: Hade en mycket bra semester och hann med att basta en kväll dessutom. Stjärnklart var det då. Hade fina skiddagar med barnen även om vädret var rätt kasst. Hade velat ha mer sol, älv och längdskidor. Tänk att det är så vackert i Jämtland. Om det ändå hade legat närmre!

onsdag, mars 10, 2010

tisdag, mars 02, 2010

Positiv feedback med syfte att höja självförtroendet

Otto hittar ett legohus som jag knåpade ihop tillsammans med Ville igårkväll.

- Men mamma den är ju jättefin! Har du gjort den alldeles själv?

måndag, mars 01, 2010

Efter tö kommer snö...

1 mars och ännu mer snö. Stefan ägnade lördagförmiddag att skotta altanen. Ingen av oss har prioriterat den men när det är ca 1 meter som plattas till och tynger ner börjar det bli en ansenlig tyngd mot fästpunkterna inne vid husväggen... Bra träning för honom. 3 dagars tö och nu snöar det igen. Hur lång tid kommer det att ta att smälta? Nu börjar min vårlängtan på allvar... Fast först en norrlandsvecka med skidåkning.