måndag, juli 25, 2011

Ifall vampyren kommer när man vilar middag...


Man kan aldrig vara nog försiktig.... I höst får vitlöken hänga i sovrummet :) Och jag ska ska sätta ny september. Mycket större fläta blir det nästa år!

söndag, juli 24, 2011

Och så framsidan...



Dagliljor, kransveronika, bolltistel som knappt syns och solbrud som jag är nöjd med. Honungssalvia som är överblommad och så grekvädd. den här rabatten har jag varit nöjd med hela sommaren, den har blommat i olika färgställningar från i maj. I början i lime och lila och blått för att nu gå över till röda toner. Skulle velat ha lite mer lila nu på sensommaren för att binda ihop det röda och blå. Kanske lite rödmalva?

Mer trädgård!





Riktigt mörklila klematis tillsammans med rosen New Dawn. Gör sig bättre tillsammans i kvällsljus.

Trädgården...


Fjärilsbuske (syrenbuddleja) Royal Knight, Rödmalva och rudbeckia. Rosen heter Aicha och är gul när knopparna slår ut men bleknar till ljustgul. Doftar lite apelsin, underbar.


Gråmalva från svärmor, har vuxit till sig i år, skulle nog behöva byta ställe för att slippa ha det trångt om fötterna.


måndag, juli 18, 2011

Semester

Äntligen! Det känns så sent att gå på semester idag! Å andra sidan tyckte jag synd om dem som kommit tillbaka... I år behöver jag semester mer än någonsin! Jag struntar i om vädret inte blir det allra bästa, jag ska försöka njuta varenda sekund. Kanske hittar jag några infall till höstens planering. Det finns saker redan nu känner jag som jag behöver ta tag i.

Igår var en fantastiskt bra arbetsdag. Jag har haft tre fantastiskt fina arbetsdagar, där precis allt blivit bra. Framförallt igår, ibland är mitt jobb bara magiskt. Stunder som dessa tröttnar jag aldrig på, det går inte.

fredag, juli 01, 2011

Borde, borde

Idag är sista dagen ensam hemma. Det finns mycket som jag borde göra men det tar emot. Det går lättare att städa om man har något att lyssna på, så jag ska ladda hem sommarpratarna tror jag. Kladdigt väder ute, molnigt och varmt. Lite åska i luften. Om 5 minuter börjar jag...