söndag, februari 19, 2012

Let the rain wash away all the pain of yesterday...

Hade gärna velat berätta för pappa om nya jobbet. Nu är det ett år sedan jag åkte till England för att träffa honom förs sista gången och ta farväl. När taxin kom för att hämta mig, tog han sig ut till taxin för att säga hejdå. Jag tror jag grät hela vägen i taxin ända till stationen. Att åka i det läget är faktiskt bland det svåraste jag någonsin gjort och det kändes så fel. Dagen efter dog han och jag jobbade kväll.

fredag, februari 17, 2012

Jag fick jobbet

Det känns såklart jättespännande. Och läskigt. Lite sorgligt att lämna nuvarande jobbet. Tänk att jag varit där sedan -03. Är jag verkligen redao att lämna det och slutas utvecklas som barnmorska i det praktiska arbetet?

Nu blir det heltid men jag kommer arbeta mycket hemifrån. Första april är tanken att jag ska börja. Fick hemskickat en himla massa papper igår. Måste anmäla mig till en grundkurs i forskningsmetodik idag.

Allra skönast är att projektet på jobbet är färdigt och inskickat. Det gamla avslutat innan det nya börjar.

lördag, februari 11, 2012

Recept på en härlig lördag

- Få sova ut. Gick upp kvart i nio
- Följa med Otto på skridskoskola och beundra vuxenkonståkningsgruppen. De är duktiga även om de är långt ifrån bra. Vilken bra träningsform för balans och koordination. Jag saknar dans och koordination i mitt liv.
- Lunch och prat med Stefan som äntligen är hemkommen
- Skidåkning på ängen, först med Ebba och sedan för mig själv. Känns bättre och bättre. Fast jag köpte aningens för små pjäxor förra året. 1,5 timmars åkning var trots allt härligt
- Komma hem och se alla i familjen involverade i legobygge med allt lego uthällt på vardagsrumsgolvet.
- Smoothie som uppskattades av alla, innehållande: Apelsinjuice, avokado, banan, röda vinbär, mandel, mango och spirulina
- Hämtpizza, ingen orkade laga mat

tisdag, februari 07, 2012

Deadline

Jag måste alltid ha en deadline. Har jag ingen deadline blir inget gjort. Då gör jag det som känns roligast. Allt enligt minsta motståndets lag. Jag har försökt skriva ihop en diskussions del till ett arbete i (jag skäms nästan) två månader. Jag har knappt ansträngt mig och hela tiden istället gjort lättare uppgifter klara. (Det är inte så att jag inte arbetar alls :))Till slut satte jag en egen deadline förra veckan. Som jag outade till chefen. Bra sa hon. Och nu har jag passerat den. Känns så där. Nu är den i alla fall skriven men behöver kanske putsning en sidådär två-tre varv. Omformulera, rätta till och få ihop. Hur tänkte jag nu igen när jag trodde jag skulle bli färdig i går?

onsdag, februari 01, 2012

Vad man kan äta när man är sjuk

Ville är sjuk och blek. Haft feber i två dagar och är nu feberfri. Men äta är inte kul. Helst vill han bara dricka saft. Jag har försökt jämka men vi hamnade i en återvändsgränd med många tårar och; jaaaaag kaaaan inte sluuhuuta grååhååtaaaa....

Tills lyckan vände. Kom på att erbjuda sista isglasspinnen i frysen. Tadaaa. Nu har vi ätit lunch. Villes: 1 piggelin, 1 stor sked jordnötssmör, 1 glas saft, 1 macka med ost och banan. Lite mer banan. Kolhydrater och fett! Ingen mer gråt!

När barnen växer

Dåliga föräldrar! Hösten har varit mild och inledning på vintern också. Nu när kylan slog till har vi fått handla. Bra på sätt och vis för nu har vi köpt skor och bättre kläder på rea. Men! Vi glömde Julius! Inga vinterskor, bara ordentliga höstskor! Igårkväll visade det sig att mina kängor passar honom! I stl 41. Intressant! Så nu fick han ta över dem och jag måste inhandla något annat. Nästa år tar jag över Ebbas vinterskor?