onsdag, juni 27, 2012

Förortsbarn

Att spana på tåg kan vara höjden av lycka! Sen åkte vi hem och matade grannkatt och gick en snigeltur i trädgården. Sommarvardag.

måndag, juni 25, 2012

Regn och storm

Helt galet juniväder faktiskt. Okej att det regnar men det blåser storm idag också. Otto har åkt på simskola och får väl hålla sig under vattenytan idag. Igår var vi på badutflykt till Fyrishov. Uppskattat av hela familjen och stororna hoppade från 7:an bägge två. Skulle jag aldrig våga. Båda var uppe på 10:an och kollade men klättrade snabbt ner igen. Den som man behöver ha mest koll på är Otto. Han har knappt respekt för vatten och sticker iväg som en pil utan att tala om det. Två sekunders ouppmärksamhet och han är borta. Det är lite läskigt eftersom tre simtag är det han åstadkommer på egen hand.


Skönt att sitta inne i ruskvädret och titta ut. Nu blommar första pionen för i år, Festiva Maxima tror jag, jag har ju knyckt den på en gammal ödetomt och den luktar underbart. Den blommar 14 dagar senare än förra året på grund av det kalla vädret. Jag önskar man kune buteljera lukten av rosor och pion. Det har varit fantastiskt att så och arbeta vid boden nu när Aicha blommar. Man dränks i en lätt parfymerad apelsinliknande blomdoft. Det är kul när det blir ungefär som man tänkt sig i trädgården. Det brukar oftare bli helt annorlunda än jag tänkt mig nämligen!

söndag, juni 24, 2012

Det sågas

Spännande att få prova på det som pappa gör. Inga bilder när vi sådde sallad men det har vi också gjort. Det går ju däremot inte att göra helt självständigt

torsdag, juni 21, 2012

Nu doftar det!

Rostid, ännu har inte pionerna slagit ut men Aicha (bilden) doftar så att till och med Stefan känner det när han går förbi.

söndag, juni 17, 2012

Inuti växthuset

Lite interiörbilder från växthuset. Tomaterna har vuxit i alla fall 15-20 cm. Paprika och aubergine blir det nog inga, de är för små. Jag hade visserligen tillräckligt mycket ljus till dem men jag var lite för snål med värmen inser jag nu. Det ska bli plattor inne i växthuset och det kanske blir om några veckor men vatten är fixat så nu slipper jag slippa släpa vattenslangen

Det är otroligt mysigt att gå in i växthuset när det regnar ute och det är fuktigt, varmt och mysigt där inne.

torsdag, juni 07, 2012

Snart sommarlov

Så sakteliga börjar sommarplanerna ta fart. Legoland, lite Varberg, Öland. Fortfarande velar vi mycket angående utlandsvecka. Alicante i augusti? Kan bli så varmt att vi får slag. Kanarieöarna på höstlovet? Vem vet, vem vet? Hyra hus eller charter? Så många frågar och så få svar... :) Jag älskar Sverige på sommaren och är värmekänslig och bränner mig lätt. Skulle nog egentligen föredra höstlovs-semester.