lördag, mars 29, 2008

Påsklovsresans resultat

Vår påskresa blev rätt dyr... Själva tågresan gick smidigt och det går bra att åka kommunalt med hela flocken även om det är lite pyssel. Stefan släpade på stor ryggsäck och bilbarnsstol och katt i kattväska. Jag hade Ville i sjalen, Otto i vagn och en stor väska under vagnen, plus min "handväska" över vagnshandtaget. Ebba och Julius hade sina kläder och grejjer i varsin ryggsäck som de bar själva. Alltså gällde det att bestämma sig vilka skor som skulle med. Stövlar och dylikt var uteslutet men barnen måste ju ha bra kläder för utevistelse. Så jag åkte i gympaskor vilket kanske var så där, med tanke på att det blev snöstorm och 8 minusgrader. Varför tog jag ingen bild av hela familjflocken och all packning?!

Hur som helst så det som inte funkar i längden är att för att komma ner till pendeln måste vi ta taxi och det gäller det att få en buss annars måste vi få två taxibilar, alternativt att en av oss promenerar ner till stationen med vagn, det tar ca 30 minuter. När vi sedan kommer fram måste vi bli hämtade med två bilar. Så fort vi ska någonstans måste vi bli hämtade eller alternativt köra två omgångar. Hade det varit på det glada 70-talet hade vi väl bara slängt in alla barnen bak och åkt...

Summa sumarum nu är vi miljöovänliga och har köpt en Toyota Previa. Fin och grön är den i alla fall. Tanken är att den inte ska köra långa sträckor utan användas för att skjtsa ungar i Vallentuna med omnejd och så förstås till semestern. Idag ska vi fira med att rensa garaget från skräp och köra till tippen.

Inga kommentarer: