söndag, augusti 01, 2010

Svensk sommar

Miniledighet i Småland. Både gårdagen och dagen har varit bra. lagomt sommarväder runt 20 grader och växlande moln. Perfekt tycker jag, även om det inte direkt är badväder.

Nöjda småttor som hittar på egna saker att göra i trädgården, hoppar studsmatta och faktiskt leker. Igår plockade vi som sagt ca 20 liter blåbär. Jag kunde ha plockat mer men jag ser inte riktigt hur vi ska kunna transportera hem dem. Det tog inte mer än 2 timmar att plocka och kanske 2-3 timmar att rensa. Helt okej arbetsinsats för antioxidanter hela vintern lång! Dessutom var det härligt att hela familjen var i skogen. Vi plockade på farfars sommarland så deltagandet var frivilligt, det var bara 150 m till studsmatta och vanlig lek. Men trots att alla initialt var skeptiska så hamnade de i skogen i alla fall. Otto och Ville parkerade sig för ätning, även om Otto provade bärplockaren en liten stund. Ebba var stundtals flitig men Julius for fram som en ångvält i skogen. Som vanligt med löfte om tid för dataspel. Han hade sin egen plockstil, där han mest hängde runt en och gärna plockade precis på samma buske som man själv om man kom åt. Snabbaste plockaren var nog farfar. Han var som en blodhund i skogen och metodisk som få.

Jag är en samlare i själ och hjärta. Det känns fint att ha frysen full när vintern kommer! Imorgon är sista dagen i Småland för i sommar, sedan styr vi kosan hemåt för att passa höns, katter, kaniner och marsvin åt grannarna.

Inga kommentarer: