fredag, augusti 04, 2006

Bild från Ottos dop...


Kommer så här i efterhand. Stort tack till kusin Eva som fotade åt oss, virrpannor som inte hann med.

På ett sätt kan det kännas som det blivit mycket flängande i sommar. Å andra sidan har vi ju haft sommarlov sedan den 10 juni. Nu har vi kommit hem från en fin semester i Jämtland. Perfekt Jämtlandsväder och inga mygg! Helt ofattbart. Vi har badat, varit uppe på Åreskutan, skådat Storbofallet, Ristafallet och den lilla anlagda sjön Håckern där det fanns vacker drivved i massor. I höst ska det byggas tomte och trollandsskap av dessa fynd! Vi har suttit nere vid älven och grillat i kvällsolen och badat bastu. Första och enda (?) nakenbadet i år och vi trotsade de som stod och fiskade längs älven... Lite nakenhet kanske man kan bjuda på?

Ebba ska åka till morfar i England i övermorgon och då tar resten av familjen en sista tur ner till farmor i Småland. Ett kvavt och tryckande hem i Stockholm står jag inte ut med. Får inget gjort

1 kommentar:

AI sa...

Såg din kommentar på min blog för sent - visste inte att ni var hemma i Stockholm i helgen. :( Jättesynd, hade verkligen velat hinna träffa er! Kanske har ni vägarna förbi Linköping på vägen ner till eller upp från Småland? Ring gärna så kanske vi hinner ses lite snabbt åtminstone, måste ju få se min kära gudson och hela familjen!