tisdag, maj 20, 2008

Språk

Julius har tillägnat sig mycket kunskaper i sexårs. Han läser rätt hyggligt, det släpper mer och mer och nu märker jag att han ibland läser lite själv när han tittar i Bamsetidningarna. Han har lärt sig andra saker oxå. Ett nytt ordförråd. Suger, äger, fuck you, shit och flera andra fina uttryck. Han blev mycket förvånad när jag översatte fuck you för honom. Nähä, det betyder det inte alls det! Ehhhmmm....

2 kommentarer:

Anonym sa...

HAHAHAHA
Ja... Vår 4-åriga Josefine springer runt och säger "fett coolt" och uttalar sina i som om hon var uppväxt på Lidingö i kubik, vilket är en allmän åkomma på dagis. Men det är svårt att inte le lite när de upptäcker språket. Jag misstänker att Julius inte kommer att nyttja fuck you i närheten av dig efter din raka förklaring. Har du tänkt på att han kommer att sitta som 30-åring och minnas HUR han fick reda på vad det betydde??? Hahahahaha (Jag vet för Jocke har en snarlik upplevelse i bagaget...)

RosaMilton sa...

Dessvärre undrar jag det, han är uppväxt med en mamma som är barnmorska... Blommor och bin du vet. Ebba var fyra år när hon bakade moderkaka i sandlådan :)