tisdag, augusti 25, 2009

Trädgårdslandet v 35



Nu är det inte mycket grönsaker kvar. Mest blommor. Det som är kvar är sockerärtor, brytbönor, varxbönor och störpurpurbönor, svartrot, purjolök, mangold och sallad. Och är man för förkyld för att träna då kan man ju ändå trädgårdera.

2 kommentarer:

Olle sa...

Vow. Men du skulle faktiskt gå till Bergianska trädgården. Inom granhäcken där vid serveringen i gamla orangeriet (växthusen) så finns det en grönsaksrabatt som kan få vem som helst grön av avundsjuka. Vad sägs om en pumpa som är stor som den största badboll du kan se (och den sorten kan tydligen bli upp till 600 kg tung - kan du tänka dig att skörda en 600 kg pumpa? Då får du nog be Stefan att hjälpa dig.

RosaMilton sa...

De har ju ett extremt bra läge där, skyddat och fint så jag tänka mig att det ger fantstiska skördar. Jag är rätt glad att slippa skörda så mkt pumpa, framförallt vad ska man göra med den?! Det är lite av problemet med att odla. Vad göra med 16 fänkålar som blir färdiga samtidigt? En del går lätt att frysa in men det tar ändå tid. Så det är faktiskt roligare att odla än att ta vara på det.