onsdag, januari 06, 2010

Brännskador


En olycka händer så lätt. Med alla minusgrade har vi eldat... För några veckor sedan hade vi änglavakt men inte idag. Otto snubblade och tog emot sig med underarmarna mot kaminens lucka som var het. Som tur är har vi världens bästa grannar med resurser. Kallt vatten, blöta omläggningar i en halvtimme. Aloeveragel, mepitel, icke-klistriga kompresser, bandage, alvedon. De sista grejjerna hade jag faktiskt själv i vår förbandslåda. Just nu har han inte ont och jag hoppas det ska hålla sig utan för mycket vattenblåsor. Men det kommer bli omläggningar och hemmavistelse från dagmamman de närmaste dagarna.

3 kommentarer:

Olle sa...

Uj! Det gör ju så ont! Trist när sånt händer men det kunde ju vara värre. Om det är första eller andra gradens brännskada bör det väl läka utan problem och utan att lämna några märken.

Vad är Aloeveragel och mepitel?

Kram till er båda!

Anonym sa...

Usch så otäckt!

Stackars liten, det kan komma att göra ordentligt ont. Hoppas att det inte blir så illa.

RosaMilton sa...

Han har tagit det hela med mer ro och bättre mod än jag hoppades. Det är bara vid omläggningarna som han klagar. Jag tror att han ska komma undan utan så stora men.

Mepitel är ett lite kladdigt nät som läggs uppe på sårområdet så att kompresser inte fastnar.

Aloeveragel är en produkt med aloe vera som faktiskt funkar smärtlindrande och som dämpar effekten av brännskadan. Bra att ha hemma. Funkar även på myggbett tex.