fredag, november 14, 2008

Vidrigt

Jag förvånas över de anställda på Lidl i Solna som hällt frätande medel på överblivna matsopor så att hemlösa inte skulle äta upp dem. Eller förvånas är ett milt uttryck. Jag blir helt rosenrasande! Vilken människosyn har man när man gör så?

Det är förjävligt att det finns hemlösa överhuvudtaget. Det är förjävligt att människor ska behöva leta efter mat i sopor. Men det är också förjävligt att det är så mycket mat som slängs som skulle kunna användas. Vår matkonsumtion är helskum. Ett litet märke på ett äpple och näää då går det inte att äta. En banan som är lite brun - äcklig!

Om man nu har ett lager mat som är precis på datumgränsen (som för det mesta är väl tilltagen) och som inte blir såld varför kunde man inte skänka bort den? Hellre än att slänga? När det nu uppenbarligen finns människor som är hungriga och inga pengar har. Istället häller man frätande rengöringsmedel på den och sätter upp en varningsskylt. Sedan går den vare sig att äta eller (om man nu skulle få för sig) att kompostera.

Inga kommentarer: