tisdag, februari 17, 2009

Handy man

Vår nye granne är en riktig handyman. Vi bor redan i handy-land, där majoriteten är snickare, rörläggare, elektriker eller markanläggare. På en förmiddag fixar de en altan, anlägger en ny trädgård (läs spikrak golfgreen) eller bygger en bastu. Det är lätt att få en självförtroenkris för oss som fortfarande efter 2 år har en provisorisk trapp upp till huset, fortfararande inte fått ordning på uteplatsen eller målat staketet till altanen. Som envisas med att försöka anlägga en äng istället för en golfgreen.

Men den här killen går utanpå allt. De köpte tomten, sedan högg hann ner alla stora granar själv, köpte en grävskopa och schaktade och gjorde iordning. Han gjorde fixade grunden och la värmeslingor på plats, alla rör och grejjor och nu är grunden gjuten. Igår började han och hans brorsa och pappa att bygga på huset. Idag finns det fyra väggar. Huset ska bli på lite drygt 200 kvm. Vilket tempo. I'm impressed! År 2009 bygger han sitt hus från scratch! Men det ska tilläggas att han är här från 07-23. Jag gissar på att det är frun som sköter disk och matlagning, hämtningar och lämningar och aktiviteter kring de tre barnen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Å vad kul! Ni måste ju se fördelarna i det här! De hjälper er och ni hjälper dem! S fixar datorerna och du bandagerar barnen! Och vips är er entré fixad!
Det gäller ju att nyttja varandra på bästa sätt!
:-)
Är det tomten mittemot er uppfart?

//anna

RosaMilton sa...

Ja, det finns enorma fördelar. Man kan nästan låna vad som helst i snickarväg och få bra tips och råd. Än så länge har mina barnmorsketalanger inte kommit till användning men det vet man ju aldrig ;) En av grannarna ska ju ha barn snart...

RosaMilton sa...

Förresten du får väl pipa förbi och titta...

Anonym sa...

Vi kanske kan köra en lunch efter sportlovet? Vi åker på söndag o kommer hem helgen efter. Så vecka 10 eller 11?

RosaMilton sa...

Det vore jättetrevligt! Hoppas ni blir nöjda med köttet och ha ett härligt sportlov! :)

Anonym sa...

Köttet verkar helt suveränt, dock inte tuggat i mig något än. Men ser fint ut!
Hur ofta beställer ni därifrån?